ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România ajunge din nou în topul celor mai buni informaticieni. Acum, prin 6 liceeni din Sibiu, care s-au calificat în ultima etapă a celui mai mare concurs internațional de informatică organizat de NASA, relatează TVR.

Tinerii au impresionat prin soluțiile găsite pentru programarea unor roboți spațiali care să descopere viață pe Marte. Dacă vor trece de ultima probă, programele lor vor fi folosite de Stația Spațială Internațională.

Cei 6 elevi de clasa a XI-a învață la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, specializarea Matematică Informatică. Au aflat de concursul celor de la NASA de pe internet și au decis să formeze echipa HORIZON. 

Soluțiile date de elevii români i-au convins pe cercetătorii de la MIT și NASA.

Competiția internațională de informatică Zero Robotics, desfășurată de NASA, reunește anual sute de elevi de liceu din întreaga lume.

România se mândrește cu participarea a 3 echipe, printre care și HORIZON.