ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intenția lui Dacian Cioloș de a-și face partid îl transformă pe fostul premier „un dușman al PNL”, de vreme ce vizează electoratul liberalilor, susține Viorel Cataramă, prim-vicepreședinte al PNL sector 2. În opinia sa, logic ar fi ca fostul premier să se alăture liberalilor, potrivit cotidianul.ro.

"Dacă discutăm despre Dacian Cioloș, discutăm despre un impostor politic. Dacian Cioloș a avut sprijinul total al PNL, a avut numai beneficii de pe urma (partidului – n.r.) și a adus numai necazuri. Este unul dintre cei care au contribuit substanțial la scorul electoral prost de la ultimele alegeri. Și acuma, când PNL-ul este în creștere, când opoziția din România și dreapta din România se încolonează în spatele Partidului Național Liberal, vine și anunță că face un nou partid. (…) Domnul Cioloș gândește să ia voturi de la PNL, adică vrea să dea o lovitură PNL-ului. Este un dușman al PNL-ului prin această afirmație pe care a făcut-o.”, a declarat Viorel Cataramă.

 Dacian Cioloș "nu este un om de dreapta, „nu a condus un om de dreapta”. „ Din contră, vă aduceți aminte declarațiile unui ministru tembel numit Irimescu care era să scufunde și să falimenteze o fabrică de lactate numită Brădet, printre altele? Ca să nu extind la alte măsuri socialiste sau comuniste. A plafonat prin lege tarife și prețuri, care se făceau numai în timpul comunismului”, a spus Cataramă.

Liderul PNL nu dă prea multe șanse proiectului politic al lui Cioloș, despre care crede că nu va ajunge să treacă pragul electoral și îi transmite fostului premier să se înscrie în PNL și "să vină să muncească pentru creșterea Partidului Național Liberal.”

"Nu cred că e în in stare să facă un partid, să pună bazele unui partid care să crească și să aibă peste 5%, d-aia spun că este un potențial inamic, dar ar fi mult mai simplu și mai logic și, dacă vreți, și de obraz să vină să lucreze în interiorul PNL-ului pentru că a avut numai de câștigat de pe urma PNL-ului, iar PNL-ul numai de pierdut de pe urma lui”,spune Cataramă.

Cât despre susținerea acordată de PNL lui Cioloș, Viorel Cataramă spune că "a existat o neînțelegere”.

"În campania electorală a existat o neînțelegere, că nimeni nu a înțeles legătura între PNL și Cioloș, în așa fel încât PNL-ul a înregistrat un scor rău și datorită domnului Cioloș și datorită propriilor slăbiciuni, e adevărat”, a conchis Viorel Cataramă, în interviul Gândul.

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat, în decembrie anul trecut, că va lansa un partid care se va desprinde din Platforma România 100. Fostul premier spune că noua formațiune va participa la următoarele alegeri, indiferent când vor avea ele loc.