Lideri iranieni promit răzbunare după asasinarea "părintelui programului nuclear iranian", cercetătorul Mohsen Fakhrizadeh. Mossadul, suspectat

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asasinarea șeful programului nuclear al Iranului, la Teheran, cercetătorul Mohsen Fakhrizadeh, o operațiune atribuită Israelului, riscă să alimenteze tensiunile din regiune. Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a acuzat Israelul de asasinarea omului de știință Mohsen Fakhrizadeh, ciuruit vineri de un comando de 12 asasini profesioniști chiar în mașina sa, fără ca gărzile sale să-l mai poată salva. Mohsen Fakhrizadeh a murit la spital după ce fost împușcat în apropiere de Teheran, la Absard, comitatul Damavand.

Omul de știință a fost asasinat de teroriști, a afirmat azi ministerul iranian al Apărării într-o declarație, fără să dea vina pe nici entitate specifică pentru incident, transmite EVZ care citează Rador.

Liderii iranieni au amenințat că va fi răzbunat. Asasinarea cercetătorului Mohsen Fakhrizadeh considerat părintele programului nuclear iranian pentru dezvoltarea armelor atomice a readus în atenția presei activitățile ascunse controlului internațional de către regimul de la Teheran, precum proiectul Amad.

 

Președintele Iranului, Hassan Rohani, într-o declarație, potrivit Reuters care citează televiziunea de stat de la Teheran, a acuzat ceea ce el a numit aroganța globală și regimul sionist, formule specifice antioccidentale ale regimului de la Teheran. Amenințările Iranului vin pe fondul posibilei schimbări a administrației de la Washington și Teheranul își pregătește terenul pentru eventualitatea în care Occidentul va dori completarea acordului nuclear din 2015.

Deocamdată, Iranul așteaptă să vadă care va fi poziția noii administrații. Rohani a declarat astăzi că două probleme importante ar trebui să fie incluse în agendă: pedepsirea autorilor atacului și a celor care au coordonat, în al doilea rând, trebuie continuate efoturile științifice și tehnice ale martirului Fakhrizadeh în toate departamentele în care a lucrat, potrivit acestuia.

Fakhrizadeh a fost ofițer superior în Garda Revoluționară Iraniană și a condus proiectul secret al armelor nucleare ale Iranuluim, dezvoltat în perioada 1999-2003, denumit proiectul Amad. În 2015, când Iranul a intrat în acordul nuclear, Teheranul a negat existența acestui proiect, contrar documentelor din arhiva nucleară iraniană secretă, potrivit fișierelor recuperate de Mossad.

În 2003, Teheranul a fost nevoit să ascundă proiectul Amad, dar a continuat ambițiile sale nucleare și a împărțit programul într-un proiect deschis și unul ascuns, cu titlul „Proiect de dezvoltare a cunoștințelor științifice”, afirmă sursele citate.

DailyMail prezintă cum a decurs asasinatul:

 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)    |    RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)

Secțiuni: Știri

Persoane: Mohsen Fakhrizadeh

Locații: Iran

Subiecte: Programul nuclear al Iranului

Organizații: Mossad

Tip conținut: Știri