ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 17.30:  Ședința Comitetului Executiv Național extraordinar al PSD s-a încheiat, liderii coaliţiei hotărând să continue guvernarea alături de Victor Ponta.

UPDATE 15:51: Ședința Comitetului Executiv Național extraordinar al PSD a început la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi fiind situația premierului Victor Ponta, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a declarat că prima opțiune este o demisie a Guvernului în urma cererii DNA de urmărire penală a lui Ponta.

La reuniune sunt prezenți, în afară de liderii PSD, președintele PC Daniel Constantin, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu și președintele UNPR Gabriel Oprea.

 

 

UPDATE 11:30: Premierul va fi audiat la Comisia juridică a Camerei Deputaților luni la ora 16,00.

El a declarat că le-a cerut colegilor deputați din comisie să nu tergiverseze procedurile, iar marți să se dea votul în plenul Camerei Deputaților.

”La ora 16.00 mă prezint, sunt audiat de colegii mei, dânșii fac un raport și mâine vreau să fie votul în plen. Nu e bine nici pentru Parlament, nici pentru Guvern să tragem cumva de timp. Au fost de acord absolut toți, a fost unanimitate, la ora 16.00 mă prezint aici”, a declarat premierul, luni, la Parlament.
 
Premierul Victor Ponta a ajuns luni, în jurul orei 11.20, la Comisia Juridică. Membri acesteia se întrunesc pentru a stabili calendarul discuţiilor privind raportul pe care trebuie să-l întocmească în cazul premierului.

Tot astăzi, conducerea PSD se va reuni în şedinţa Comitetului Executiv pentru a discuta situaţia lui Ponta, dar şi moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.