Reprezentanții cultului musulman din România atrag atenția asupra existenței unor lăcașuri de cult musulman care nu au avizul Muftiatului și unde se propagă ”idei religioase necunoscute” și solicită autorităților să le închidă și să acorde o atenție mai mare problemelor comunității musulmane.

Muftiatul Cultului Musulman din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani și Uniunea Democrată Turcă solicită autorităților române ca în această perioadă tensionată la nivel internațional să acorde o mai mare atenție problemelor cu care se confruntă și comunitatea musulmană din România și care odată scăpate de sub control ar putea avea repercusiuni asupra întregii societăți. Este vorba despre existența, pe teritoriul României, a lăcașurilor de cult musulman în care se propagă idei religioase necunoscute, lăcașuri care nu au avizul Muftiatului Cultului Musulman din România. Despre existența lor și despre pericolul pe care acestea îl prezintă, noi, reprezentanții celor trei instituții, am atras atenția și în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o la începutul anului cu parlamentarii constănțeni”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Reprezentanții comunității musulmane consideră că trebuie urmat modelul din Marea Britanie unde lăcașurile care propagă fundamentalismul sunt închise.

"Pentru o gestionare cât mai eficientă a acestei probleme considerăm că trebuie urmat modelul din Marea Britanie, acolo unde lăcașurile în care se propagă fundamentalismul sunt închise. De asemenea, solicităm din nou public reglementarea legislativă a înființării și funcționării lăcașurilor de cult cu precădere a celor islamice. Considerăm că orice lăcaș de cult, indiferent de confesiune, trebuie să fie avizat de cultul căruia îi aparține și de alte instituții abilitate ale statului”, se mai precizează în comunicat.