ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul formațiunii politice PLUS, Dacian Cioloș, a afirmat sâmbătă că fuziunea dintre USR-PLUS trebuie să aibă loc cât mai repede, însă aceasta nu se poate produce în mai puțin de un an, din cauză că în 2020 urmează două rânduri de alegeri (locale și parlamentare -n.r.), informează Adevărul.ro

„Mai repede de un an, din punct de vedere juridic, fuziunea nu avem cum să o organizăm, pentru că urmează două rânduri de alegeri. Deci o putem face după parlamentare. Atenția noastră trebuie focalizată pe pregătirea acestor campanii, nu pe fuziune și împărțire de funcții”, a declarat Dacian Cioloș, într-o conferință de presă susținută sâmbătă seară la Iași. 

El a amintit că liderii PLUS au discutat încă din toamna trecută despre alianța cu USR. 

„Noi încă din toamna trecută am spus că acest proiect trebuie să fie unul comun pentru toți susținătorii noștri. Am decis să construim această alianță politică, care ne permite să acționăm politic împreună la toate alegerile. Vrem să valorificăm toată experiența, ce a acumulat USR mai bun de când s-a format, toată experiența și oamenii din PLUS care au venit. Multă lume întreabă de ce s-a mai făcut un partid când exista USR-ul. Păi, pentru că noi avem aproape 18.000 de membri, atingem un tip de electorat pe care USR nu l-a atins. Am adus un plus acestui proiect, am atras oameni care până acum au stat deoparte. E important să construim împreună”, a adăugat Dacian Cioloș.
 
Surpriza serii a constituit-o prezentarea făcută de Dacian Cioloș lui Moise Guran, fostul jurnalist care a anunțat recent că renunță la presă, alăturându-se și oficial partenerilor săi din USR. 

„Astăzi și mâine la Consiliul Național l-am invitat și pe Moise Guran, care s-a alăturat echipei Alianței USR-PLUS. După ce a avut întâlniri cu colegii din conducerea USR, l-am invitat să cunoască și colegii din conducerea PLUS, pentru că Moise Guran va lucra în continuare la consolidarea acestui proiect al Alianței, în mod foarte concret lucrând la pregătirea campaniilor electorale care urmează. Vedeți, există o probabilitate mare ca aceste alegeri să fie și apropiate (dacă PNL va determina alegeri parlamentare anticipate concomitent cu alegerile locale -n.r.). Noi ne pregătim încă din acest moment pentru a oferi românilor, pentru a oferi ieșenilor soluții de guvernare, soluții pentru o administrare locală și această pregătire vrem s-o facem în comun. Moise va juca un rol-cheie în această echipă”, a explicat Dacian Cioloș. 

Liderul PLUS a participat sâmbătă seară la Consiliul Național al partidului, în cadrul căruia a fost desemnată noua conducere executivă și a fost lansat biroul europarlamentarului Dragoș Tudorache. Totodată, au fost anunțați candidații PLUS la Primăria Municipiului Iași (Liviu Iolu), Președinția Consiliului Județean Iași (Daniel Șandru), consilierii locali și județeni pentru Iași.
 
„Membrii Consiliului Național au ales noua componență la Iași, acolo unde Dragoș Tudorache, președinte executiv PLUS, inaugurează unul dintre birourile sale de europarlamentar. De asemenea, sunt prezentați și candidații PLUS Iași la alegerile locale”, se arată pe pagina de Facebook a PLUS.