Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a depus la comisiile de specialitate amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminuează bugetul SRI cu 295 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sănătății pentru programele privind vitamina D și markeri tumorali, a anunțat, luni, liderul deputaților PSD, Daniel Suciu. De asemenea, liderul PSD propune diminuarea bugetului SPP.
Comisiile reunite pentru sănătate ale Parlamentului au aprobat, luni, amendamentul referitor la programul de sănătate privind vitamina D, inițiat de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Potrivit amendamentului, se suplimentează bugetul Ministerului Sănătății cu suma de 295 milioane lei credite bugetare și credite de angajament pentru următoarele programe - vitamina D, „Panorama" și teste markeri tumorali.

Inițiatorul a explicat că programul privind vitamina D cuprinde analize pentru un număr estimat de 3,56 milioane de asigurați. Programul „Panorama" presupune testări prenatale, fiind estimat un număr de 200.000 de pacienți anual cu un cost investigație de 2.500 de lei, iar programul pentru testare markeri tumorali presupune un cost per test de 150 de euro/pacient cu factor de risc și se estimează ca numărul beneficiarilor să ajungă la 930.000.

Conform amendamentului, se diminuează bugetul SRI cu suma de 295.000.000 lei pentru finanțarea acestor programe. 
 
Ministrul Sănătății a declarat că se bucură de majorarea bugetului Ministerului Sănătății, fiind mulțumit inclusiv de depunerea amendamentelor prin care Dragnea cere diminuarea bugetelor serviciilor de informații și transferul banilor pentru programe de sănătate.

„Nu pot decât să mă bucur că există amendamente pentru sănătate. Vitamina D nu e o invenție a domnului Dragnea. E o propunere a Comisie de endocrinologie. Cred că trebuie să ne bucurăm. Bugetul Ministerului Sănătății are parte de o creștere istorică”, a declarat Sorina Pintea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews