ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul AUR îi transmite ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), că „experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze, adevărata educație fiind cea clasică”. AUR dorește reintroducerea disciplinelor Limba Română, Istorie și Limba Engleză în lista de materii pentru care se organizează olimpiade naționale.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii Române, a Istoriei și a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naționale (Olimpiade) în anul școlar 2021 – 2022 și în toți anii care vor urma.
 
Deputatul George Simion acuză Ministerul Educației de incompetență pentru că a „scăpat” includerea unor discipline atât de importante precum Româna și Istoria în grila olimpiadelor naționale - o premieră absolută pentru învățământul românesc din ultimele decenii.

„Aș vrea să cred că eliminarea Limbii române și a Istoriei din cadrul olimpiadelor școlare este doar o scăpare, o regretabilă eroare, și nu rezultatul unei acțiuni conștiente la nivelul Ministerului Educației. Eliminarea acestor materii din sistemul competițiilor școlare naționale se datorează ori incompetenței, ori unei intenții malefice de eliminare pas cu pas a identității naționale ca pilon de formare a viitorilor cetățeni ai României. Indiferent de explicație, cineva trebuie să plătească pentru acest pas greșit”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR. 
 
La rândul său, senatorul Claudiu Târziu a subliniat că tocmai Istoria și Limba Română sunt repere fundamentale ale identității românești, de care un minister al educației „naționale” nu-i poate văduvi pe tinerii studioși ai națiunii române.

„Dacă Ministerul Educației din România nu se mai ocupă de formarea tinerelor generații pe reperele fundamentale ale culturii și spiritualității românești, atunci mai bine îi schimbăm denumirea în Ministerul Reeducării Populației pentru Piața Globală, ca să știm exact cum stăm. E o glumă amară și sper ca acest lucru să nu se întâmple niciodată. Solicit ministrului Sorin Cîmpeanu și tuturor funcționarilor din Ministerul Educației din România să-și facă datoria față de poporul român. Misiunea acestui minister este să se asigure că sistemul de învățământ din România formează viitori cetățeni ai țării, conștienți de identitatea, cultura și spiritualitatea noastră națională”, a subliniat și senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, într-un comunicat datat 3 ianuarie 2022. 

Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională. 

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor.
 
Nu numai AUR cere grabnica reintroducere a Limbii Române, Limbii Engleze și Istoriei în lista disciplinelor la care se dau olimpiade naționale, ci și asociațiile de elevi. Redăm, mai jos, un comunicat publicat ieri de Asociația Elevilor din Constanța (AEC):

„După ce timp de 2 ani de zile nu au fost susținute Olimpiade sau Concursuri, Ministerul a anunțat că în anul școlar 2021-2022 acestea se reiau.

Astfel, în lista cu materiile la care se vor susține Olimpiade nu se regăsesc disciplinele: Engleză, Istorie și nici măcar Limba Română.

Este de-a dreptul inadmisibil cum un elev ce performează la una dintre disciplinele scoase de către Minister nu își va mai putea demonstra cunoștințele la materia respectivă, lucru ce va sublinia clar o inechitate a Sistemului.

Amintim că vorbim despre materii la care anual participau o mulțime de elevi și punem accentul pe faptul că Limba Engleză este o limbă de circulație internațională, Limba Română este esențială țării noastre, iar disciplina Istorie surprinde o vastă cultură generală, alături de reprezentarea poporului nostru, ceea ce reprezintă clar argumente pentru care elevii ar trebui să poată susține Olimpiade și la aceste materii.

În acest sens, solicităm Ministrului Sorin Cîmpeanu reintroducerea Olimpiadelor scoase pentru a nu discrimina elevii și pentru a oferi tuturor oportunitatea de a performa indiferent de materie!”, a scris Asociația Elevilor din Constanța duminică, 2 ianuarie, pe Facebook.