ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andri Cerniak, colonel și rector la Serviciului de Sercuritate al Ucrainei, a afirmat că, pe lângă cele 12 limbi străine studiate la centrul lingvistic al Academiei, se numără și limba română. "Printre acestea, se numără limbile de bază - germana, engleza și franceza, dar și limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza" , a spus Cerniak, potrivit românia-actualități.ro.

Potrivit rectorului, Serviciul de securitate al Ucrainei se confruntă cu diverse provocări, menționâd că Academia va recruta și alți specialiști care să cunoască diferite limbi. "Chiar și în principalele țări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.). Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaționale. Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania și țări din Europa de Est au fost controlate de Federația Rusă și au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaționale. Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 și de alte mass-media și au fost răspândite peste tot în lume", a afirmat Cerniak, citat de românia-actualități.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit în 2019 în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei pe Valeri Evdokimov, dar care a fost înlocuit după un an de Valeri Kondratiuk, fost atașat militar al Ambasadei ucrainene din SUA.