ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Executiv al PNL a votat vineri lista Cabinetului condus de premierul desemnat Florin Cîțu și programul de guvernare al viitorului Executiv. Lista miniștrilor va fi depusă azi la Parlament.
 
Singurul membru nou din Guvern este Lucian Heiuș, propus ministru al Finanțelor. ”Este un om care știe foarte bine ce înseamnă finanțele”, a declarat Cîțu. Premierul propus, Florin Cîțu, a spus, după ședinața Biroului Executiv al PNL, că s-a luat decizia formării unei echipe de negociere pentru a începe discuțiile cu celelalte partide parlamentare cu scopul formării unei majorități.  Premierul propus a spus că discuțiile vor avea loc începând de săptămâna viitoare.

„Sper ca PSD să nu mai tergiverseze calendarul. Astăzi depunem programul de guvernare și lista miniștrilor. Azi am prezentat lista guvernului și programul de guvernare. (...) Le vom depune azi (vineri - n.red.) în Parlament. Lucian Heiuș este propus ministru al Finanțelor. Este un om care știe foarte bine ce înseamnă finanțele”, a declarat Cîțu.

Președintele PNL Ludovic Orban anunța joi că programul de guvernare va fi actualizat prin eliminarea chestiunilor care deja au fost rezolvate. ”Nu pot exista modificări decât problemele pe care le-am rezolvat dintre problemele care erau introduse în programul de guvernare și pe care le-am prezentat”, a explicat Orban.

Întrebat dacă viitorul Guvern va fi unul monocolor sau vor fi cooptate și alte partide, precum USR, el a răspuns: ”Am văzut că au propus și premier. Degeaba atunci când se dă bătălia ești plecat în vacanță și vrei să participi la sărbătorirea victoriei. Sigur că ne dorim să continuăm parteneriatul cu formațiunile politice din Opoziție în condițiile pe care le-am stabilit prin acordurile politice pe care le-am semnat și noi suntem consecvenți acestei atitudini”.

Lista membrilor Guvernului Cîțu:

Florin Cîțu - Prim-ministru
Raluca Turcan - Viceprim-ministru
Marcel Vela - Ministru de Interne
Lucian Heiuș - Ministru de Finanțe
Bogdan Aurescu - Ministru de Externe
Nicolae Ciucă - Ministrul Apărării
Cătălin Predoiu - Ministrul Justiției
Violeta Alexandru - Ministrul Muncii
Victor Costache - Ministrul Sănătății
Monica Anisie - Ministerul Educației
Marcel Boloș - Ministrul Fondurilor Europene
Virgil Popescu - Ministrul Economiei
Lucian Bode - Ministrul Transporturilor
Bogdan Gheorghiu - Ministrul Culturii
Ionuț Stroe - Ministerul Tineretului și Sportului.