ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicăm pentru cititorii ActiveNews un ghid al tentativelor de abuz generate de segregarea pe criteriul (ne)vaccinării în școli, universități și instituții. Ghidul este alcătuit de Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu.  

S-a tot aruncat recent în spațiul public ideea că școlile și universitățile vor întocmi liste cu cei vaccinați/nevaccinați pentru că, nu-i așa, e vorba de sănătate publică aici. Ideea este, bineînțeles, însoțită de veșnica narațiune „vaccin gratis sau test pe banii tăi”, discriminatorie și lipsită de noimă.


Haideți să vedem împreună de ce.

I.    Date științifice:

1. Transmiterea bolii vaccinați vs. nevaccinați.

La sfârșitul lunii iulie 2021, CDC-ul american a anunțat că, în urma ultimelor studii, s-a descoperit o încărcătură virală similară în căile respiratorii ale celor vaccinați cât și ale celor nevaccinați. Pe scurt, vaccinații sunt vectori de transmitere exact la fel ca nevaccinații. S-au mai încercat niște sofisme de către unii, „ar fi aceeași cantitate virală dar e posibil să nu stea la fel de mult în caile respiratorii ale unui vaccinat comparativ cu un nevaccinat” – dar irelevante și toate la „timpul probabil”. Aceeași încărcătură virală înseamnă același potențial de transmitere.

Concluzia: definiția discriminării este aplicarea unui tratament diferit în situații similare/identice – prin urmare, a solicita test unui nevaccinat și a nu-l solicita de la un vaccinat atâta timp cât ambii pot transmite la fel virusul, este discriminare dincolo de orice dubiu. Pe lângă evidenta lipsă de logică.

2. Aparetele RT-PCR.

Deși adevărul e tot mai cenzurat în zilele noastre, am răzbătut totuși un mesaj chiar de la inventatorul acestui aparat destinat cercetării și nu diagnosticării. Îl găsiți aici. Acest aparat nu poate să facă diferența dintre sars-cov2 și alți viruși. De asemenea, ne aducem cu toții aminte de „testele pozitive Covid” la bere, capre, papaya etc. Tot CDC-ul american recomandă acum renunțarea la testarea RT-PCR și găsirea unor teste mai relevante.

Concluzie: având în vedere irelevanța acestor teste, solicitarea lor în continuare are doar scopul de a arunca o povară financiară pe spatele oamenilor, care, sătui de sărăcire, vor opta în sfârșit pentru vaccinul gratis. Victoria drepturilor și libertăților!

3. Vaccinul.

În acest moment, cele mai vaccinate țări au cele mai multe cazuri de infectare, spitalizare și deces. Ce mai e de spus? Priviți doar situația Israelului care ne-a fost dat de atâtea ori ca exemplu de bune practici.

Concluzie: mortalitatea de după vaccinare nu e diminuată semnificativ față de cea dinaintea existenței vaccinului (în unele cazuri e chiar invers), ca urmare fiecare poate evalua efectele acestuia și hotărâ pentru sine.

4. Masca.

În comunitatea științifică discuțiile despre mască, gradul de eficiență în prevenirea transmiterii, tipurile de măști necesare etc, continuă. Citiți studiul și comentariile din link. În plus, puteți găsi zeci de studii și păreri, unele spun că masca reduce riscul infectării, altele că sunt irelavante. Pe de altă parte, în viața reală, mulți oameni s-au infectat (majoritatea) purtând masca.

Concluzie: atâta timp cât nu există un consens la nivelul comunității științifice cu privire la beneficiile măștii, impunerea ei obligatorie nu are resort.

Concluzie de capitol: coroborând într-un raționament logic normal datele pe care le avem în prezent, școlile/universitățile ar trebui să înceapă cu prezență fizică, fără măști și cu siguranță fără discriminarea de la punctul 1. Spălatul pe mâini îl păstrăm că e bun și fără pandemie.

II.    Datele juridice.

1. Codul de la Nurnberg - vezi istorie

Acesta interzice cât se poate de clar orice experiment medical fără consimțământul expres al persoanei și fără a fi informat clar și detaliat.

2. Convenția de la Oviedo – o găsiți aici

Art. 2 – Interesul și binele ființei umane trebuie să primeze asupra interesului unic sau al științei. (a se reflecta și asupra art. 13)

Din nou, este protejată persoana și consimțământul său informat.

3. Constituția României – găsiți aici

Dreptul la viață privată este garantat (art. 26), dreptul la învățătură de asemenea (art. 32).

4. CEDO – găsiți aici

Protocolul adițional nr. 12 - Exercitarea oricărui drept prevăzut de lege trebuie să fie asigurată fără nicio discriminare bazată, în special, pe sex, pe rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine națională sau socială, apartenența la o minoritate națională, avere, naștere sau oricare altă situație.

5. GDPR – găsiți aici

Datele privind sănătatea sunt personale și protejate prin intermediul Regulamentului.
6. Codul Penal – găsiți aici

Art. 297. Abuzul în serviciu.

(1) Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, îngrădește exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situație de inferioritate pe temei de rasă, naționalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenență politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA.

Se încadrează și solicitarea de informații privind sănătatea cu încălcarea drepturilor persoanei în cauză. Instigarea la abuz în serviciu se pedepsește de asemenea. (adică ce vedeți pe la televizor uneori)

Și lista poate continua și cu alte acte normative.

Important: dreptul la sănătate este ocrotit de art. 34 din Constituție și presupune că statul este obligat să asigure infrastructura necesară protejării sănătății cetățenilor. Presupune de exemplu să fii primit și tratat de Covid în spital. Dreptul la sănătate nu presupune că poți emite „suspiciuni de infectare” față de alți oameni, aceasta e o idioțenie vehiculată de oameni fără pregătire juridică și ține mai mult de psihiatrie.  

Concluzie: drepturile și libertățile omului sunt clare și prevăzute în multe acte normative naționale/internaționale iar statele au îndatorirea de a le respecta și a-și folosi forța coercitivă față de cei care încalcă drepturile altor persoane. Nu există vaccinare obligatorie ci doar voluntară. Dincolo de asta e doar cancan și vorbărie goală. (încă o dată – statul nu poate încălca drepturile omului și nu își poate folosi forța coercitivă față de un om care nu a încălcat expres drepturile semenilor săi, în baza imaginației bolnave a îngroziților care văd doar posibili infectați în jurul lor)

Ce e, de fapt, cu aceste liste? Elevii, studenții, profesorii sunt toți în bazele de date din sistemul de învățământ. Vaccinații sunt în sistemul de evidență al vaccinaților. Așadar autoritățile statului știu și în momentul de față exact cine e vaccinat și cine nu. Deci pentru ce liste? Pentru shaming, presiune, segregare, apartheid, cu finalitatea probabilă de a crea multe dosare penale de abuz în serviciu pe rolul parchetelor.

III.    Soluții juridice.

1. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării – găsiți aici

Dacă sunteți pus într-o situație discriminatorie, sesizați în primă fază CNCD. Am explicat mai sus de ce este discriminatoriu să se ceară test unui nevaccinat dar nu unui vaccinat.

2. Acțiuni în justiție

Se pot face atât acțiuni individuale cât mai ales acțiuni colective în instanță (de ex – toți studenții nevaccinați, toți angajații nevaccinați ai unei companii, toți profesorii ș.a.m.d.)

IV.    Soluții practice.

1. Refuză să răspunzi la orice întrebare/listă/chestionar cu privire la datele private privind sănătatea ta, indiferent dacă ești vaccinat sau nu. Amintește-ți: te-ai vaccinat ca să te protejezi de un virus nu ca să ajuți la (re)instalarea comunismului.

2. Boicotați orice tentativă de segregare bazata pe suspiciuni paranoice de infectare. Din nou, indiferent dacă sunteți sau nu vaccinat. Filmul acesta al apartheid-ului nu se poate desfășura dacă actorii refuză să joace – adică atât vaccinații cât și nevaccinații.

Toate cele de mai sus se aplică și angajaților într-o companie privată, la care se adaugă și daunele morale pentru hărțuire morală la locul de muncă.

Ca o concluzie de final: cunoașteți-vă drepturile și protejați-le indiferent dacă sunteți vaccinat sau nu, cu toții vom trăi în aceeași lume la construcția căreia punem umărul prin renunțarea la drepturi sau prin protejarea lor. Alegeți înțelept!

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews