ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În prima sa apariție publică după protestul din 10 august, Liviu Dragnea a declarat marți seară, la Antena3,  că mianifestația din Piața Victoriei soldată cu violențe a fost „o tentativă de lovitură de stat eșuată”. Liderul PSD a adăugat că a crezut că jandarmerița va fi omorâtă pentru a fi dus la îndeplinire planul celor din spatele protestului care „aveau nevoie de cel puțin un mort”.

Dragnea le-a luat din nou apărarea jandarmilor, l-a acuzat pe președinte pentru modul în care a reacționat și a pus la zid serviciile secrete pentru lipsă de informații.

„Trebuia să fie neapărat un mort sau mai mulți morți ca să poată să iasă să ceară să plece Guvernul. Oamenii care gândesc așa sunt criminali! Cei care își doresc să moară cineva pentru a-și atinge niște scopuri politice abjecte", a afirmat Liviu Dragnea

Totodată, Liviu Dragnea a anunțat că o susține în continuare pe Viorica Dăncilă și că personal ar dorește suspendarea lui Klaus Iohannis.

„Eu am văzut o tentativă de lovitură de stat eșuată. Asta se vorbea pe rețelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiției, dăm noi jos guvernul și luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui șef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acționat conform legii, și tu să inciți în continuare la violență, exact în minutele în care acea fată (jandarmerița – nr.) mai avea puțin și era linșată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau pașnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, și alți pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăți din caldarâm. Erau organizați, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite și pe cei din față. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liviu Dragnea este de părere că Jandarmeria nu a acționat disproporționat.

„Nu pot fi de acord cu violențele, cu excepția lui Iohannis care a spus că jandarmii trebuie să îi lase pe oameni să protesteze. Jandarmii erau loviți și Iohannis le zicea, lăsați-vă loviți, să intre în Guvern. Lui și PNL –ului, lor le place violența. Știu exact că dacă acest guvern merge până în 2020, ei știu că vor avea un scor de prăbușire și la locale, prezidențiale și parlamentare. Ei pot intra în coșul de gunoi al istoriei. (…)Nu am de unde să știu cum au gândit cei din dispozitivul Jandarmeriei, dar probabil tocmai din aceste motive. Erau aceste focare de violență care se tot regrupau, tot dădeau foc. Cred că din cauza asta. Dar sunt absolut convins că Jandarmeria acționat legal și nu am văzut nicio disproporție”, a mai spus liderul PSD.

Liderul PSD a dezvăluit totodată că în noaptea protestelor violente a vorbit cu Viorica Dăncilă și cu Călin Popescu Tăriceanu.

„Am vorbit la telefon cu doamna premier. Nu și cu ministrul de Interne. Doamna ministru era plecată, constitutional cred, și sigur că am discutat despre ce se întâmplă, urmărea pe tabletă, Antena 3 am înțeles. Cu doamna ministru nu am vorbit, pentru că avea niște atribuții și nu am vrut să interfereze. Nici n-am sunat, nici nu a sunat. (…) Cred că am vorbit la telefon cu domnul Tăriceanu în seara aceea. Cred că era, cred că venise acolo (la mare – n.r.). Am mai vorbit cu câțiva colegi”, a afirmat președintele PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că membrii partidului său cer o contramanifestație, care este foarte probabil să și apară.