ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea nu a fost lăsat să voteze duminică la Penitenciarul Rahova, deși fostul președinte PSD a vrut să-și exercite acest drept. Avocata lui a făcut plângere la Biroul Electoral Central și la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 5 pentru că fostului lider PSD i-au fost încălcate drepturile electorale,potrivit RomaniaTv.

Liviu Dragnea a solicitat reprezentanților Penitenciarului Rahova și în primul tur de scrutin din 10 noiembrie 2019, dar și in al doilea tur din 24 noiembrie 2019, urna mobila de vot, cerere care i-a fost respinsă.

„O doamnă care nu și-a declinat identitatea i-a comunicat lui Liviu Dragnea faptul că „este interzis dreptul de a alege”, se arată în plângerea depusă de avocat.
 
În plângere se apreciază ca vinovate pentru interzicerea dreptului la vot a lui Liviu Dragnea se fac „persoanele care au întocmit listele electorale permanente și au introdus datele acestea în sistemul electronic pentru a fi utilizat pe tabletele STS la alegerile prezidențiale din anul 2019":

„Având în vedere cele de mai sus, consider că prin impiedicarea mea de a-mi exercita dreptul de a alege, mi s-au încălcat drepturile constituționale mai sus menționate, persoanele responsabile pentru această situatie facandu-se vinovate de savarsirea infractiunilor prevazute de art 385 si art. 297 al. 1 si 2- teza I Cod penal", a scris Liviu Dragnea în plângerea formulată prin intermediul avocatului.