Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut luni noi precizări cu privire la codurile penale, anunță Antena3. 

Întrebați dacă există tensiuni în coaliția de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au spus că nici nu se pune problema de așa ceva. „Nu, niciun fel. Din contră, după cum vedeți, au participat împreună grupurile parlamentare, Senat și Cameră, ne-am adresat amândoi colegilor, am venit împreună în fața presei”, a explicat Tăriceanu.

„Sunt de acord cu Călin. Nu sunt tensiuni în coaliția de guvernare. Am discutat despre moțiune în principal, s-a și votat procedura pe care o vom urca miercuri. O să fim prezenți cât este necesar ca să se asigure cvorulmul, dar nu vom vota”, a spus și liderul Camerei Deputaților. 

Liviu Dragnea a spus că este exclus să adopte ordonanță de urgență pe codurile penale. 

„Da, răspunsul e da. Nu mai e nevoie de asumarea răspunderii, e vorba de a grăbi procedurile în parlament, totuși, pentru că nu putem face o sesiune extraordinară toată vara”, a spus liderul PSD. 

„La ședință s-a discutat foarte clar să nu mai lăsam loc la întârzieri. Nu are rost să o tot lungim, în condițiile în care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat cu argumente, au fost consultări cu toate ong-urile, cu alte instituțiile. E o comisie parlamentară care trebuie să-și încheie un raport, apoi intră la Parlamentul României”, a mai spus el. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews