Curtea de Apel București a anulat hotărârea Secției pentru judecători a CSM prin care a fost stabilită componența completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ.  Sentința a venit ca urmare a unei acțiuni formulate la Curtea de Apel București chiar de una dintre preferatele taberei #Rezist, judecătoarea Camelia Bogdan, scrie site-ul luju.ro.

Sentința Curții de Apel București nu are deocamndată niciun efect în ceea ce-l priveste pe Dragnea, nefiind definitivă. Decizia finala se va da de către Înalta Curte de Casație si Justiție, notează ziariștii de la Lumea Justiției.

Dacă însă decizia rămâne definitivă, completul de cinci judecători care l-a condamnat pe fostul lider PSD ar fi considerat ilegal. Dragnea ar putea face contestație în anulare și, după modelul Udrea sau Bica, ar putea obține și el rejudecarea apelului.

Liviu Dragnea ar mai putea cere judecarea dosarului de la zero, întrucât sentința de condamnare de la fond nu a fost dată de un complet de trei judecători specializați pe corupție, așa cum a decis CCR.

Vă amintim că Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe 27 mai pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews