ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Curtea de Apel București a anulat hotărârea Secției pentru judecători a CSM prin care a fost stabilită componența completurilor de cinci judecători de la ÎCCJ.  Sentința a venit ca urmare a unei acțiuni formulate la Curtea de Apel București chiar de una dintre preferatele taberei #Rezist, judecătoarea Camelia Bogdan, scrie site-ul luju.ro.

Sentința Curții de Apel București nu are deocamndată niciun efect în ceea ce-l priveste pe Dragnea, nefiind definitivă. Decizia finala se va da de către Înalta Curte de Casație si Justiție, notează ziariștii de la Lumea Justiției.

Dacă însă decizia rămâne definitivă, completul de cinci judecători care l-a condamnat pe fostul lider PSD ar fi considerat ilegal. Dragnea ar putea face contestație în anulare și, după modelul Udrea sau Bica, ar putea obține și el rejudecarea apelului.

Liviu Dragnea ar mai putea cere judecarea dosarului de la zero, întrucât sentința de condamnare de la fond nu a fost dată de un complet de trei judecători specializați pe corupție, așa cum a decis CCR.

Vă amintim că Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe 27 mai pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.