ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea răspunde dur criticilor venite din partea ambasadorului SUA în scandalul modificării Legilor Justiției. Liderul PSD a declarat că este îngrijorat de faptul că ambasadorii unor țări încearcă să interzică românilor să facă dezbateri publice pe anumite teme, conform Mediafax.

„Am văzut ce s-a încercat să se facă ieri la CSM. Și eu sunt îngrijorat de niște ambasadori în România care își permit să ne interzică și dreptul de a începe dezbaterea. Urmează să ni se interzică dreptul de a gândi”, a spus Dragnea.

„Am înțeles, fiecare cu îngrijorările lui. Și eu sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniștri în fiecare zi să promoveze interesele unor companii străine. Cine știe, poate cineva se gândește că poate și asta înseamnă acte de corupție. Că sigur că dacă ați merge dumneavostră la un ministru să promovați interesele companiei (...) ați avea o problemă”, a adăugat Dragnea.
 
Reacția liderului PSD vine în contextul comunicatului emis in urmă cu câteva zile de Ambasada SUA din România în care se preciza că „Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justitiei, din 23 august, cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar”.

De asemenea, Ambasada SUA i-a îndemnat pe toți actorii executivi, legislativi și judiciari din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale.