Președintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat reacțiile unor companii străine care au amenințat statul român, după ce s-a anunțat OUG privind ”Taxa pe lăcomie”. Dragnea a amintit ca  OMV Petrom este una dintre companiile care au amenințat statul român și a sfătuit compania să înceteze să mai amenințe statul român.
 
„Noi avem în vedere să nu se prăbușească economia românească. Cei care tocmai anunțau creșteri foarte mari la prețuri, statul român nu poate sta indiferent. Statul român nu poate să stea și să se uite cum România dă înapoi din punct de vedere economic (...) Să se facă toate controalele, pentru că sunt instituții care încep controale și le termină după 2-3 ani. Mor toți pacienții până atunci, despre asta este vorba. Mi se pare normal ca deciziile Guvernului să fie în sprijinul românilor și cât timp vor lua astfel de decizii vor avea tot sprijinul meu. Un exemplu de companie este OMV Petrom, care a amenințat statul român, au spus, voalat că vor opri fluxul. Eu recomand tuturor companiilor să nu mai amenințe statul român, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că au apărut presiuni din partea unor companii mari după ce a apărut proiectul de Ordonanță de Urgență care vizează plafonarea prețurilor la gaze și energie. „Am văzut, am auzit, am citit tot felul de reacții din partea unora sau altora, inclusiv din partea unor companii, mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai amenințe statul român sau să încerce să șantajeze statul român.  Am făcut câteva afirmații destul de serioase duminică în cadrul Consiliului Național și nu le-am făcut să ne aflăm în treabă. Statul român nu este un sat fără câini și nici nu este un stat la cheremul vreunei companii indiferent dacă este românească sau străină. Este o ordonanță care are în vedere o situație mai bună din punct de vedere al aprovizionării cu energie atât pentru economia românescă cât și pentru consumul casnic. (...) OMV Petrom, voalat, amenința statul român că o să diminueze producția de gaze. Toți cei care vor pierde bani critică, dar românii și statul român care vor câștiga bani susțin această ordonanță", a declarat Liviu Dragnea

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews