ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție o contestație în anulare împotriva deciziei prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Motivul invocat de Liviu Dragnea ar fi acela că la momentul judecării apelului completul de magistrați nu ar fi fost legal constituit, ceea ce ar atrage cu sine nelegalitate deciziei.  

Potrivit site-ului Instanței supreme, contestația a fost înregistrată vineri, deocamdată nefiind stabilită data când va începe procesul, scrie Agerpres.

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, însă deocamdată nu se știu motivele invocate de fostul lider social-democrat.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menținerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul Organizației PSD Teleorman, a arătat DNA.