ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare de Înalta Curte de Casație și Justiției în dosarul"Referendumul", anunță antena3.ro

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a reunit vineri pentru a pronunța sentința definitivă în dosarul "Referendumul", în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare. 

Ultimul termen al procesului a avut loc pe 8 aprilie, însă completul de judecată condus de Livia Stanciu a decis să amâne pronunțarea sentinței cu două săptămâni, pentru a da posibilitate avocaților să depună la dosar concluzii scrise. 

Procurorii DNA au cerut magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție pedeapsă cu executare pentru președintele PSD Liviu Dragnea, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei și cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe niște obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca "un moft, nu ca un drept", conform Mediafax.

În primă instanță, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.