ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Articolele din legile justiției declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională vor fi modificate în Parlament foarte repede, a declarat, duminică seară, la un post de televiziune, președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Legile justiției au fost adoptate de Parlament. CCR s-a pronunțat pe două legi, articolele declarate neconstituționale vor fi modificate. Deci deciziile CCR vor transpuse în legislație foarte repede. Celelalte articole au fost declarate constituționale, ceea ce este foarte important”, a spus liderul PSD.

El a afirmat că pentru statul român este foarte important ca legislația să creeze condițiile ca judecătorii să nu mai poată fi influențați.

„Foarte important pentru statul român este ca legislația românească să creeze condițiile și speranțele că judecătorii nu mai pot fi influențați, să nu mai existe șanse, posibilități care să dea senzația unora că sunt presați. Deci legislația trebuie să creeze condiții ca judecătorii din România să aibă toate prevederile legale care să-i protejeze și să le dea posibilitatea ca atunci când iau o decizie, să o ia neinfluențați direct sau indirect”, a afirmat Dragnea.