ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că Sebastian Ghiță nu a fost schimbat în legislatura trecută din Comisia parlamentară de control SRI, deși nu mai era membru PSD, „pentru că nu a mai existat vreodată vreun caz în care componența acestei comisii sau a celei SIE să fie modificată”.

„Nu cred că a mai fost vreodată vreun caz în care componența comisiei de control SRI sau SIE să fie modificată. N-am avut așa un motiv anume”, a declarat Dragnea la Parlament, informeaza Agerpres.

Întrebat dacă știa de prietenia dintre Florian Coldea și Sebastian Ghiță, Dragnea s-a arătat mirat. „După ce am văzut la televizor, nu cred că au fost prieteni. (…) În concediu te întâlnești cu mulți”, a spus el.

Dragnea a arătat că o evaluare privind dispariția lui Sebastian Ghiță nu ține de Camera Deputaților.

Întrebat cine e vinovat, el a spus că „toate instituțiile care trebuiau să fie mai vigilente”. „Să înțeleg că Ministerul de Interne e vinovat pentru tot ce se întâmplă?… Nu știu, toate instituțiile care poate trebuiau să fie mai vigilente la data la care a ieșit din țară. Dacă a ieșit, să nu fie cumva prin țară și își râde de noi. Nu știu, aștept și eu ca și dumneavoastră. Eu nu am competență să le cer acest lucru acestor instituții”, a mai afirmat președintele Camerei Deputaților.