ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întrebat despre proiectul Legii vaccinării, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat joi că are foarte mari rezerve în ce privește vaccinarea obligatorie a copiilor, informează antena3.ro.

„Eu am foarte mari rezerve pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, la evenimentul „Săptămâna Europeană a Imunizării — Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre”.

Premierul Sorin Grindeanu a avut însă o poziție diametral opusă față de liderul PSD, apreciind că vaccinarea copiilor este extrem de importantă și sustinând că a avut probleme în a găsi pe piață vaccinurile necesare pentru copiii săi.

Conform proiectului Legii vaccinării, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, este prevăzut ca, în cazul în care părinții refuză vaccinarea copilului pot fi sesizate instituțiile abilitate „privind constatarea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinți sau reprezentanți legali în cazul minorului care împlinește vârsta de 3 ani și nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei”.
 
Coaliția pentru Sănătate, organism care reunește sub umbrela sa 40 de organizații non-guvernamentale, a trimis un memoriu Ministerului Sănătății, în care critică proiectul legii vaccinării obligatorii, susținând că acest act încalcă legi și norme naționale, cât și comunitare.
 
Coaliția a cerut Ministerului să organizeze „dezbateri publice reale și extinse pe tema acestui proiect de lege, dezbateri la care publicul și presa să aibă acces nelimitat, în scopul asigurării transparenței și contradictorialității necesare pe acest subiect atât de important pentru sănătatea cetățenilor”. În caz contrar, cei de la Coaliția pentru Sănătate anunță că își rezervă dreptul să atace în justiție atât proiectul cât și o eventuală lege ce ar decurge de aici.