Referendumul pentru familie, care ar urma să fie organizat pe 7 octombrie, „este o cumpănă pentru neamul românesc”, a declarat duminică seara la Antena 3 președintele PSD, Liviu Dragnea, adăugând că partidul pe care îl conduce va canaliza toate energie către acest referendum.

Dragnea a subliniat că, în pofida faptului că formațiunile de opozitie consideră că acest referendum ar avea o miză populistă, această consultare națională nu are o miză electorală.

„Pe 7 octombrie vrem să facem referendum pentru familie. Din punctul meu de vedere este o cumpănă pentru neamul românesc. Asta nu e de joacă și aici vreau să ne canalizăm toate energiile, să susținem și noi acest demers", a afirmat Dragnea.

„Nu jucăm deloc electoral. Acest referendum este peste partide, este peste interesele electorale. Această ocazie nu trebuie ratată", a adăugat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.
 
În 2015, un comitet de inițiativă format din 16 persoane a inițiat o campanie de strângere de semnături pentru revizuirea Constituției României astfel încât articolul 48, alineatul 1 să prevadă că: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Campania a strâns aproximativ 3 milioane de semnături.

După ce a trecut de avizul Comisiilor, proiectul cetățenesc de revizuire a Constituției pentru modificarea definiției căsătoriei va ajunge în plenul Senatului, marți 11 septembrie.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.