ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În a doua parte a interviului acordat joi de Liviu Dragnea, prin Skype, jurnalistei Anca Alexandrescu de la Realitatea Plus, fostul lider PSD a vorbit despre cum vede el viitorul imediat al țării în contextul crizei post-pandemice, dar și viitorul partidului pe care l-a condus până în 2019. 

„Eu, de un an de zile, am văzut și văd o societate mai captivă decât sunt eu aici. O societate captivă unei manipulări incredibile! Din păcate, asta se întâmplă și nu e decât începutul răului. Nu-mi place să prevestesc. Niciodată nu mi-a plăcut să prevestesc ceva rău, dar este doar începutul răului. O să vină toamna, iarna.

Din ce aud, din ce în ce mai puțini oameni au încredere în faptul că va fi mai bine sau au încredere în ceva măsuri pe care să le ia puterea actuală. 

N-au încredere nici în Opoziție ca alternativă, pentru că, din păcate, numai din ceea ce-mi spui tu, poate un partid cu asemenea frământări interne n-are cum să mai aibă coerență, să aibă vreo voce articulată sau... Dacă ei nu au avut nici măcar puterea să respingă niște minciuni...

România ratează șansă după șansă. Nu se știe ce se întâmplă cu COVID-ul, nu știe nimeni. Aud tot felul de zvonuri care sunt date ori intenționat, ori pur și simplu că vin informații de afară, din interior. Habar n-am! Cert este că se pare că nu va fi bine, nu ma refer aici la pandemie, ne-pandemie, ci din punct de vedere economic și social. Asta e! Până la urmă, să vedem ce se întâmplă”, a declarat Liviu Dragnea în partea a doua a interviului difuzat vineri de Realitatea Plus.

Fostul lider al PSD crede că actuala conducere a formațiunii este foarte slabă. El constată că partidul e măcinat de frământări interne și nu poate face față în prezent unui congres pentru alegerea conducerii, așa că, cel mai probabil, se va păstra conducerea interimară până după alegerile parlamentare. 

„Dacă la PSD lucrurile vor rămâne în continuare la fel, (liberalii -n.r.) n-o să aibă probleme (în campania pentru parlamentare -n.r.)! Dacă ei (social-democrații -n.r.) în continuare se vor omorî între ei... Păi, știți cum rezolvă ei problema asta, să nu mai aibă dispute? Amână Congresul (congresul PSD pentru alegerea conducerii - n.r.). Amână congresul și le tranșează după alegerile parlamentare. Că, dacă trebuia să-l facă, trebuia să facă un congres imediat după  prezidențiale, nu interimat.

Acuma, dacă ai stat, și cu situația asta de pandemie, să te apuci să faci congres acuma, iar cu scandal intern, cu toată presa, care creează subiecte - și foarte bine că le creează, că de-aia e presă! - și ăștia în continuare să facă tot felul de giumbușlucuri, sigur că le dai totul pe tavă! 

Dar, până la urmă, e decizia lor, sunt maturi, au zis la un moment dat că..., cum a zis Marcel Ciolacu?, că s-au maturizat politic. Și se vede chestia asta...”, a comentat ironic fostul lider al PSD actuala situație din partid, în partea a doua a interviului dat, în exclusivitate, pentru Realitatea Plus.