ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful PSD și-a schimbat discursul cu privire la vaccinarea obligatorie. Dacă până mai ieri spunea că părinții nu trebuie obligați să isi vaccineze copiii, acum Dragnea s-a sucit la 180 de grade și susține că nu s-ar împotrivi obligativității.

Ba mai mult, acesta a declarat că, "dacă din punct de vedere al securității sănătății se impune obligativitatea”, el nu se va opune.

„Eu, in principiu, am o foarte mare rezerva in a obliga pe cineva sa facă ceva. In principiu, dar rugam si pe domnul ministru sa se implice mai mult si sa explice mai mult, si sa aiba mai multe intalniri. Aceasta problema a vaccinarii copilului este extrem de sensibila si cred ca aici Ministerul Sanatatii ar trebui sa aiba saptamana viitoare o prezentare mai ampla cu riscurile, cu avantajele acestei masuri, pentru ca subiectul este foarte, foarte important. Din punctul meu de vedere, daca as avea copii mici, eu da, i-as vaccina, dar am o foarte mare rezerva de principiu sa oblig pe cineva sa faca ceva. Daca din punct de vedere al securitatii sanatatii este imperios necesar ca aceasta masura sa fie prevazuta, nu ma voi opune”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

La finele anului trecut, liderul PSD își manifesta rezerva privind obligativitatea părinților de a și vaccina copiii. ”În ceea ce privește obligarea părinților, eu, personal, aici am o rezervă. În general, eu am o rezervă când cineva trebuie să fie obligat să beneficieze de un drept. Dacă este un drept, atunci să-i dăm posibilitatea să și-l folosească. Dacă-l obligi nu mai e drept, e obligație. Deci, am o foarte mare rezervă în privința aceasta”, afirma în urmă cu câteva luni Dragnea.