ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a câştigat miercuri, în cadrul ședinței Comitetului Executiv, interimatul preşedinţiei PSD. El a obținut 65 de voturi, în timp ce contracandiata sa, Rovana Plumb, a obţinut 18 voturi. Două voturi au fost anulate. 

Social-democraţii s-au reunit, miercuri, pentru a-şi alege liderul interimar, după ce premierul Victor Ponta s-a retras de la conducerea PSD, dar şi pentru a stabili data la care va fi organizat viitorul Congres al partidului.

Mai mulţi lideri PSD, între care Victor Ponta, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Marian Oprişan, Liviu Pop, Mihai Sturzu, Constantin Niţă, s-au aflat la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional.
 
Dragnea a anunţat clar că nu va candida la Congres, ci vrea să se ocupe de partid acum. Şi el, şi Rovana Plumb au anunţat că îl susţin pe Victor Ponta prim ministru şi că PSD nu are nimic de câştigat dacă Ponta pleacă de la guvernare.
 
Preşedintele onorific al PSD Ion Iliescu a anunţat, după votul în şedinţa CEx, că îl susţine pe Liviu Dragnea la
interimatul partidului pentru calităţile sale organizatorice.