ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zvonurile conform cărora urmează să fie aduși, la congresul PSD de la sfârșitul acestei luni, în conducerea formațiunii, oameni precum Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose, îl determină pe deputatul PSD Liviu Pleșoianu să amenințe cu despărțirea sa de social-democrați.

Liviu Pleșoianu susține că va demisiona din PSD, după Congres, dacă partidul va fi condus de ”academicienii serviciilor” Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu.
 
”Bun... Cum spuneam, am intrat în 2016 într-un partid și m-am trezit în 2020 în altul. Doar că nu ține așa cu mine...! Dacă, după congres, PSD va fi condus de Grindeanu, Tudose și alți academicieni ai serviciilor sau persoane care pun semnul egal între Dragnea și Orban, atunci ne spunem "adio" și ne vedem de drumuri. Eu NU merg mai departe într-un partid condus de astfel de personaje!”, a scris Liviu Pleșoianu.

În anul 2017, fostul premier Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD. Acesta conducea organizația social-democrată din Timiș. Mihai Tudose s-a reînscris în Organizația Județeană Brăila a PSD, semnând adeziunea pe 6 ianuarie 2020. Mihai Tudose a demisionat la începutul lunii decembrie din Pro România după un conflict cu președintele partidului, Victor Ponta. Tensiunile între cei doi au apărut odată cu votul de susținere acordat Guvernului Orban la învestire de către cinci dintre parlamentarii grupului Pro Europa.