ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Liviu Pleșoianu i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu un mesaj dur, după ce fostul lider al Senatului a replicat la atacul de miercuri al premierului Dăncilă, într-o postare pe Facebook„ți-am oferit repetat sprijinul meu pentru a merge în Parlament ca să facem un Guvern mai bun. L-ai refuzat. Vei veni acum în Parlament trimisă de domnul Iohannis. Fără mine”. Liviu Pleșoianu îi amintește lui Tăriceanu că de fiecare dată s-a opus propunerii de suspendare a lui Iohannis, că l-a promovat pe Isărescu pentru un nou mandat la BNR, dar și pentru pactul pe care l-a făcut  Ponta, „cel care tocmai ne-a spus, ASUMAT, cu două zile înainte de europarlamentare, că și-a bătut joc de VOTUL dat de 7,4 MILIOANE de români pentru suspendarea lui Băsescu doar pentru că așa i-a zis Barroso”.

Acesta este textul:

„Dragă domnule Călin, nu îi iau apărarea doamnei Dăncilă, dar profit de tupeul dvs. incomensurabil pentru a spune următoarele:

1. Când a fost vorba despre diverse ordonanțe de urgență, ați zis că nu sunt oportune pentru că va exista percepția că sunt „cu dedicație". După care, cu caracterul dvs. legendar, ați cerut plenului Senatului să nu încuviințeze cererea de urmărire penală în ce vă privește. Cu alte cuvinte, să intre Dragnea la pușcărie, dar să fiți dvs. sănătos și liniștit.

2. De fiecare dată când am pus problema suspendării lui Iohannis, v-ați opus. Ba mai mult, ați spus chiar că „nu a greșit constituțional, ci doar politic”...

3. De fiecare dată când am solicitat organizarea unui miting împotriva Noii Securități, v-ați opus. Ceea ce nu v-a împiedicat însă să urcați pe scenă, ca un vajnic luptător ce sunteți, atunci când în sfârșit s-a organizat... Moment în care ați cuvântat epocal și ați cerut sprijinul securiștilor acoperiți. ...Vă invit să negați ce spun acum. Abia aștept!

4. L-ați promovat pe Isărescu pentru un nou mandat în cel mai penibil mod imaginabil. Ocazie cu care v-ați bătut joc și de colegul dvs. Daniel Zamfir.

5. V-ați porcăit cu Daniel Constantin (alt mare caracter), fost copreședinte la ALDE, după care ați făcut nonșalant alianța cu ProRomânia, partid din care face parte!

6. Ați făcut pact cu Ponta, cel care tocmai ne-a spus, ASUMAT, cu două zile înainte de europarlamentare, că și-a bătut joc de VOTUL dat de 7,4 MILIOANE de români pentru suspendarea lui Băsescu doar pentru că așa i-a zis Barroso (președinte al Comisiei Europene la acea vreme).

7. V-ați bătut joc de Legea Offshore, așa cum am arătat cu lux de amănunte că ați făcut-o și în 2007, pe vremea când erați premier și transformați, PRIN SECRETIZARE, contractul de împărțire a producției în contract de concesiune pentru gazele de la Marea Neagră. Din nou, abia aștept să mă contraziceți!

Oribil caracter, domnule Tăriceanu!”, a scris Pleșoianu pe Facebook.