ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care intenționează să candideze independent la alegerile prezidențiale, acuză o implicare a SIE în activitatea Guvernului, situație care ar fi generat și propulsarea lui Meleșcanu, fost șef SIE, în fruntea Senatului.

„Luați la rând toate numele grele din „Sufrageria lui Oprea”: Maior, Coldea, Kovesi, Oprea. Bine-mersi și în continuare la butoane… Băsescu? …Idem. Atât.

P.S. După ce au mâncat o hamSIE și și-au făcut SIEsta, oamenii care nu influențează deloc deciziile doamnei de la Palatul Victoria s-au bucurat că președinte al Senatului (și, deci, al doilea om în stat) este fostul director… SIE. 30 de ani de la Revoluție… Vai de capul ei de țară. Atât”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Reamintim că în 2012,  când USL, alianța condusă la acea vreme de Vitor Ponta și Crin Antonescu,  ducea bătălii politice la baionetă cu președintele Traian  Basescu, acesta din urmă anunța, spre surprinderea liderilor PSD și PNL, că l-a propus pe liberalul Teodor Meleșcanu în funcția de șef al SIE. Postul devenise vacant după ce fostul director, Mihai Razvan Ungureanu, fusese numit premier.

Antonescu spunea că Meleșcanu nu l-a informat nici pe el, nici vreun alt liberal în legătură cu propunerea președintelui și amenința că liberalul care a acceptat propunerea șefului statului nu va mai fi membru al PNL, urmând a fi demis. După câteva zile, Parlamentul l-a validat pe Meleșcanu în funcția de șef al SIE, în absența parlamentarilor Opoziției.