Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care intenționează să candideze independent la alegerile prezidențiale, acuză o implicare a SIE în activitatea Guvernului, situație care ar fi generat și propulsarea lui Meleșcanu, fost șef SIE, în fruntea Senatului.

„Luați la rând toate numele grele din „Sufrageria lui Oprea”: Maior, Coldea, Kovesi, Oprea. Bine-mersi și în continuare la butoane… Băsescu? …Idem. Atât.

P.S. După ce au mâncat o hamSIE și și-au făcut SIEsta, oamenii care nu influențează deloc deciziile doamnei de la Palatul Victoria s-au bucurat că președinte al Senatului (și, deci, al doilea om în stat) este fostul director… SIE. 30 de ani de la Revoluție… Vai de capul ei de țară. Atât”, scrie Pleșoianu pe Facebook.

Reamintim că în 2012,  când USL, alianța condusă la acea vreme de Vitor Ponta și Crin Antonescu,  ducea bătălii politice la baionetă cu președintele Traian  Basescu, acesta din urmă anunța, spre surprinderea liderilor PSD și PNL, că l-a propus pe liberalul Teodor Meleșcanu în funcția de șef al SIE. Postul devenise vacant după ce fostul director, Mihai Razvan Ungureanu, fusese numit premier.

Antonescu spunea că Meleșcanu nu l-a informat nici pe el, nici vreun alt liberal în legătură cu propunerea președintelui și amenința că liberalul care a acceptat propunerea șefului statului nu va mai fi membru al PNL, urmând a fi demis. După câteva zile, Parlamentul l-a validat pe Meleșcanu în funcția de șef al SIE, în absența parlamentarilor Opoziției.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews