ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Pleșoianu, deputat PSD, a publicat, joi, un protocol între PSD și Klaus Iohannis.  Documentul a fost prezentat de către deputatul social-democrat în contextul în care președintele Klaus Iohannis a afirmat în repetate rânduri că PSD a reprezentat o piedică în dezvoltarea României timp de 30 de ani. 

În ciuda declarațiilor lui Iohannis privind formațiunea social-democrată, Pleșoianu arată că altceva credea actualul președinte în 2002, când își punea semnătura, în numele FDGR, pe un  un protocol de colaboare cu PSD, condus la acea vreme de Adrian Năstase.
 
III. CU PRIVIRE LA SUSȚINEREA GUVERNULUI ÎN APLICAREA PROGRAMULUI SĂU DE GUVERNARE.

1. PSD și F.D.G.R. se angajează să susțină Executivul în aplicarea Programului său de guvernare – adoptat de Parlamentul României, a Planului de acțiuni 2002, precum și a strategiilor de dezvoltare economică și socială la nivel național, regional și local”, mai notează Liviu Pleșoianu despre conținutul protocolului. 

În acea perioadă, orașul al cărui edil era Iohannis, a beneficiat de fonduri guvernamentale pentru investiția în obiectivul ”Sibiu, capitală europeană 2007”. 

De altfel, într-un comentariu postat pe blogul său în luna septembrie, fostul premier Adrian Năstase îi reamintea lui Iohannis că „PSD-ul despre care spune că „a fost și este o catastrofă pentru România” este același care semna cu FDGR acel protocol de colaborare în 2002.

„Iohannis ar trebui să știe lucrurile astea deoarece conducea Federatia democrată a germanilor din România, cu care PSD a avut un Acord de colaborare (nerespectat la alegerile prezidențiale din 2004), iar FDGR a sprijinit, cu parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD. Acordul stabileaa și relatia cu guvernul PSD iar rezultatul a fost că multe din proiectele Sibiului au fost sprijinite de guvern, inclusiv pregătirea logistică a proiectului „Sibiu – capitală culturală europeană”, proiect pe care l-am decis cu premierul Luxembourgului de atunci, J. Cl. Juncker.

Ulterior, Iohannis a trecut la PNLși a acceptat colaborarea cu PSD, in cadrul USL. De altfel, el ar fi trebuit să facă parte din guvernul PSD/PNL”, scria Adrian Năstase