ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Liviu Pleșoianu anunță că se opune modificărilor la Legea offshore și că nu va vota noua formulă a articolului 18, în Parlament, ceea ce înseamnă că nu-și va da votul pentru acest act normativ.


 ”NU contați pe votul meu pentru această porcărie! Oricum nu era în regulă că am acceptat să înghețăm redevențele, pragurile și regimul fiscal pe toată perioada derulării acordurilor petroliere offshore. Acum introduceți amendament prin care adăugați "inclusiv pe durata oricăror prelungiri subsecvente"?!? ...Pe bune!??

Sunt în dezacord total cu această modificare! Voi reveni cu detalii și referitor la celelalte modificări.”, scrie Liviu Pleșoianu, pe pagina personală de Facebook.

 Proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore a fost adoptat, luni, de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.
 
Principalele amendamente adoptate, propuse de PSD, se referă la posibilitatea ca investitorii să-și deducă banii din investiția făcută.

Comisiile raportoare - economică și de energie - au stabilit că investitorul poate să-și deducă maximum 60% din valoarea veniturilor suplimentare la investiția făcută.

Proiectul de lege stabilește unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol și de abandonare, precum și a lucrărilor/lucrărilor la sonde aferente operațiunilor petroliere, desfășurate de titularii de acorduri petroliere cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor petroliere încheiate între titulari și ANRM.