ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a avertizat marți Congresul, în timpul unei ședințe private, că dacă nu va aproba mai mult ajutor pentru Ucraina, "foarte probabil" va duce la un război în Europa cu trupe americane, transmite Breitbart.

"Dacă [Vladimir] Putin preia controlul Ucrainei, va lua Moldova, Georgia, apoi poate țările baltice", a declarat pentru The Messenger președintele Camerei Reprezentanților pentru afaceri externe, Michael McCaul (R-TX), după ce Austin și alți oficiali de rang înalt din administrația Biden au informat parlamentarii din Cameră cu privire la cererea lor de acordare a unui ajutor suplimentar pentru Ucraina.

"Și apoi, ideea că va trebui să trimitem trupe pe teren, după spusele secretarului Austin, era foarte probabilă", a adăugat McCaul. "Asta este ceea ce încercăm să evităm".

Mesagerul a relatat că avertismentul "a făcut prea puțin" pentru a-i convinge pe scepticii republicani, care se opun unui ajutor mai mare pentru Ucraina fără mai multă responsabilitate și transparență cu privire la modul în care va ajuta Ucraina.

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson (R-LA), a declarat pentru publicație: "Nu cred că am obținut claritatea pe care am cerut-o" și că "Rămâne de văzut dacă membrii sunt mulțumiți de răspunsurile oferite".

Administrația Biden a solicitat Congresului un pachet de ajutor de 106 miliarde de dolari, din care cea mai mare parte - 61 de miliarde de dolari - va merge către Ucraina. Această sumă s-ar adăuga la cele 113 miliarde de dolari care au fost alocate pentru a sprijini Ucraina în războiul său cu Rusia din februarie 2022.

Reprezentantul John Duarte (R-CA) a declarat pentru Mesagerul că informarea a fost "prescriptivă și pusă în scenă".

"Nu am avut sentimentul că s-au schimbat mințile acolo", a spus el. "Nu a fost impresionant sau perspicace în niciun alt mod decât ceea ce ai putea vedea la știri. A fost doar un efort de presiune plin de speranță".

Duarte ar fi spus că președintele Joe Biden trebuia "să înceapă să negocieze și să nu se mai prostească cu informări lipsite de conținut care ne spun lucruri pe care le știm deja".

Reprezentantul Byron Donalds (R-FL) a declarat pentru The Messenger că briefingul clasificat despre Ucraina a fost "plictisitor" și a spus: "Acești tipi nu fac decât să vorbească despre majoritatea lucrurilor pe care voi le relatați deja la știri".

"Joe Biden trebuie să își facă treaba, să ne securizeze granița", a adăugat el. "Dacă faceți asta, atunci membrii Congresului vor vorbi".