ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) și Instituția Prefectului Județului Ilfov au anunțat sâmbătă decizia de ridicare a carantinării pentru localitățile Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, după ce vineri a fost luată o decizie similară în cazul localităților Bragadiru și Chiajna, informează Capital.ro

Localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni ies din carantină începând de sâmbătă, 9 ianuarie, de la ora 22:00.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localități”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Județului Ilfov, publicat sâmbătă. 

Deși carantinarea acestor localități a încetat în această seară, anumite restricții pentru agenții comerciali și instituțiile culturale rămân încă în vigoare. Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Este în continuare interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.