ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe zeci de locuitori ai cartierului Andronache au protestat la sfârșitul săptămânii trecute față de nesoluționarea cazului celor doua fete accidentate mortal de o șoferiță în data de 27 februarie.

Accidentul a fost înregistrat în jurul orei 15:40. Conform primelor informații ale martorilor, șoferița ar fi avut viteză mare. Cea care conducea autoturismul a intrat într-un stâlp și a lovit victimele. Martorii susțin că atât șoferița cât și persoana care o însoțea ar fi consumat băuturi alcoolice.

Vloggerul Andi Popescu afirma că s-au făcut mai multe cereri la Primărie de-a lungul timpului pentru instalarea limitatoarelor de viteză. Locuitorii din Andronache spun ca au cerut limitatoare de viteză în urmă cu vreo trei ani, dar li s-a spus, la momentul respectiv, că nu exista bani pentru așa ceva, iar acestea vor fi instalate atunci când va permite bugetul. Cetățenii din zonă au mai declarat că până să fie dată în folosință Autostrada, nu erau accidente, însă acum aplicațiile de trafic îi îndrumă pe șoferi să ocolească prin zona respectivă, iar traficul a fost afectat.

 

Tatăl uneia dintre fete a declarat că soția lui nici nu poate ieși din casă în urma experienței traumatizante. Ei iși făcuseră planuri de vacanță; erau o familie reușită care nu se aștepta la un astfel de incident într-o zonă liniștită și plină de copii, cu case si străduțe înguste, unde orice șofer cu experiență sau fără e obligat să meargă cu viteză redusă. Stâlpul a fost înlocuit însă după cât s-a văzut în filmările de la momentul accidentului acceasta a căzut în urma impactului, ceea ce demonstrează că viteza era mai mare decat 40km/h, după cum s-a declarat in documentele oficiale, conform informatiile martorilor și rudelor.

Justiția în momentul de față o cercetează în stare de libertate pe inculpată, ceea ce a nemulțumit rudele. La demonstrația de protest, tatăl fetei a declarat ca tot ce iși doreste este să se facă dreptate. Chiar dacă acest lucru se va întampla într-un final, "dreptatea” justiției va alina foarte puțin din durerea familiilor.