ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Floridenii nevaccinați consideră că primirea unui vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi mai dăunătoare pentru sănătatea lor decât contractarea virusului, potrivit unui sondaj al Universității Quinnipiac publicat marți, informează Breitbart.

Sondajul i-a întrebat pe americani: "Care dintre acestea se apropie cel mai mult de situația dumneavoastră: nu intenționați să primiți un vaccin COVID-19 sau intenționați să primiți sau ați primit deja un vaccin COVID-19?".

În general, marea majoritate, 74 la sută, au declarat că au primit deja vaccinul sau intenționează să facă acest lucru, în timp ce 19 la sută au spus că "nu intenționează să facă acest lucru".

Celor care au indicat că nu intenționează să primească vaccinul li s-a adresat o întrebare suplimentară: "În general, ce credeți că ar fi mai dăunător pentru sănătatea dumneavoastră: să primiți un vaccin COVID-19 sau să fiți infectat cu COVID-19?".

Marea majoritate a celor nevaccinați, 69%, au spus că administrarea unui vaccin ar fi mai dăunătoare pentru sănătatea lor, în timp ce 20% au spus că infectarea cu virusul ar reprezenta un risc mai mare.

Cu toate acestea, sondajele anterioare au indicat că americanii rămași nevaccinați sunt fermi în decizia lor de a se abține de la vaccinare și nu vor fi constrânși să facă acest lucru, chiar și cu ștampila de aprobare a FDA. 

Un sondaj Economist/YouGov publicat în această lună a enumerat o serie de scenarii pentru cei nevaccinați - de la mandatele de obligativitate, la recomandări ale medicilor și politicienilor - pentru a se vaccina, dar aceștia nu s-au clintit. Majoritatea celor nevaccinați din acel sondaj, 58%, au indicat că nu ar primi vaccinul nici măcar cu aprobarea deplină a FDA, iar 30% au spus că nu știu. Doar 13 la sută au indicat că ar face-o.

Sondajul Quinnipiac a cerut, de asemenea, respondenților din toate categoriile - atât celor vaccinați, cât și celor nevaccinați - să indice cât de îngrijorați sunt de posibilitatea de a se infecta și de a se îmbolnăvi grav din cauza virusului.  O majoritate, 56 la sută, au declarat că sunt "nu sunt îngrijorați" sau "nu sunt prea îngrijorați", în timp ce 26 la sută au spus că sunt "oarecum îngrijorați" și 17 la sută au spus că sunt "foarte îngrijorați".

În special, rata de supraviețuire a virusului, chiar și înainte de vaccinuri, era foarte mare și se crede în mod covârșitor că în prezent este de peste 99 la sută.

Sondajul, realizat între 17 și 21 august în rândul a 997 de adulți din Florida, are o marjă de eroare de +/- 3,1 la sută.