ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat vineri că slujbele din interiorul bisericilor nu vor fi reluate odată cu diminuarea restricțiilor din 15 iunie și nici mai devreme de 1 iunie, invocând drept pretext transmiterea coronavirusului în comunitate, deși același argument nu a fost unul decisiv pentru amânarea deschiderii altor spații închise, precum mall-urile și sălile de fitness.

„Evaluarea și evoluția zilnică din perioada imediat următoare ne va da și momentul când se va face acest lucru.

De pe 15 încă nu.

Încă avem rata de transmitere în comunitate.

Ieri am avut 237 cazuri noi 150 cazuri în ATI, peste 4000 de cazuri active în societate.

Adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la UPU.

Când vom vedea că avem o evoluție favorabilă, transmiterea în comunitate să scadă, atunci putem decide.

Nu mai devreme de 1 iulie”, a declarat Nelu Tătaru, citat de Digi 24. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/nelu-tataru-nu-este-de-acord-cu-cererea-patriarhiei-de-a-se-deschide-urgent-bisericile-1321938

Cu o zi înainte, Patriarhia Română anunțase că a făcut demersuri către autorități pentru a permite, începând din 15 iunie, desfășurarea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult, considerând că aceasta „este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești”. 

Totodată, reprezentanții Cultului Creștin Penticostal i-au adresat o scrisoare președintelui republicii, cerându-i să caute soluții pentru redeschiderea lăcașurilor de cult în cel mai scurt timp, considerând că această măsură „este extrem de necesară pentru bunăstarea spirituală a credincioșilor, cât și pentru a elibera o parte din tensiunea socială acumulată în această perioadă”, respectându-se dreptul fundamental la libertatea de gândire, de conștiință și de religie, care include manifestările colective și publice.