ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele AUR, George Simion, a anunțat azi, într-o conferință de presă, că ia în calcul boicotarea alegerilor din 9 iunie, „într-o formă sau alta”, pentru că statul este „capturat”, instituțiile sale fiind „sub controlul partidului comasat”, motiv pentru care nu pot fi organizate alegeri în două tururi pentru primari și președinți de consilii județene și „nu există speranțe la a câștiga democratic”, relatează Agerpres.

„Statul este capturat(…) consilii județene, primării, justiție, servicii de informații, Curte Constituțională, Avocatul Poporului, toate sunt sub controlul partidului comasat. Luăm în calcul și vom propune și altor forțe politice să boicotăm alegerile locale, într-o formă sau alta. Pentru că fără alegeri în două tururi nu există speranțe la a câștiga democratic, având în vedere felul în care, de la Alfred Simonis la toți ceilalți baroni PSD, primarii sunt cumpărați la bucată. Nu trăim într-o democrație în momentul acesta și suntem dispuși să facem gesturi extreme, dar democratice, pentru a ne manifesta dezaprobarea. Chiar așa! Să avem o legislație electorală și să nu se țină cont nici de Comisia de la Veneția, nici de orice altă normă de bun simț, s-ar putea să ajungem să boicotăm alegerile ilegale și neconstituționale din 9 iunie”, a menționat Simion.