Lovitură de teatru în tenis. Liderul mondial, sârbul Novak Djokovici, a fost descalificat de la US Open, duminică seara, după ce a lovit o arbitră cu mingea.

În primul set al meciului disputat împotriva spaniolului Pablo Carreño Busta, supărat pentru că nu-i ieșea jocul, Djokovici liderul ATP a trimis mingea în spate, iar aceasta a lovit o arbitră de linie, potrivit Mediafax. Sârbul mai făcuse un gest asemănător și înainte, doar că nu a nimerit pe nimeni, lovind doar panourile cu reclame.

Incidentul s-a produs la scorul de 6-5 pentru spaniol, după ce sârbul abia își pierduse serviciul. După ce a fost lovită, arbitra a căzut, iar Djokovic a venit după ea. Arbitrul principal, Soeren Friemel, a decis imediat după incident excluderea sârbului din turneu.

”Nu trebuie să meargă la spital pentru asta. O să mă descalifici? E cariera mea, e grand slam, e terenul central”, a fost reacția tenismenului sârb.

Novak Djokovici era principalul favorit de la US Open.