Decizie definitivă în cazul cererii de retrocedare ilegală a satului Nadăș. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat recursul făcut de cei care solicitau să li se retrocedeze întreg teritoriul satului.


Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care familia Colțeu a pierdut terenurile satului Nadăș din Arad, este definitivă și vine după 11 ani de procese între familia Colțeu și localnici. Magistrații Înaltei Curți de Casaței și Justiție au decis anularea certificatului de moștenitor în baza căruia fusese făcută retrocedarea satului Nadăș din județul Arad, pe motiv că acesta era fals, scrie cotidianul.ro.

Notarul care l-a autentificat este acuzat că a comis fals material în documentele întocmite, însă acesta va scăpa nepedepsit, deoarece infracțiunea s-a prescris.

Povestea a început în anul 2006, când o familie a solictat retrocedarea satului. De atunci, localnicii s-au aliat și a început lupta cu presupușii proprietari. În 2006 a început judecarea, iar în 2014 DNA descoperea că actele în baza cărora s-a aprobat inițial retrocedarea sunt false. Începe un alt proces, care, iată, vineri, 9 iunie, se încheie.

Urmează acum ca sătenii să redevină proprietari, iar membrii familiei Colțeu, cei care au cerut retrocedarea, vor fi cercetați penal. Asta pentru că certificatul de moștenitor care a stat la baza procedurii de restituire s-a dovedit a fi fals. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews