ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Franța au ordonat companiei Apple să oprească vânzările iPhone 12 deoarece s-a constatat că telefonul emite radiații electromagnetice prea mari, potrivit Mediafax.

ANFR, autoritatea franceză care controlează domeniul frecvențelor radio, i-a solicitat gigantului tehnologic să remedieze telefoanele existente. De asemenea, i-a recomandat Apple să recupereze toate telefoanele vândute în țară dacă nu poate rezolva problema printr-o actualizare software.

Mai mult, după decizia autorităților franceze, Olanda și Germania au anunțat că fac anchete legate de scandalul iPhone 12, anunță Știripesurse.

Apple a declarat pentru BBC că va contesta studiul ANFR. Totodată, compania a anunțat că a furnizat autorității de reglementare rezultatele altor cercetări care arată că dispozitivul respectă toate regulile relevante.

Și Organizația Mondială a Sănătății a încercat să diminueze temerile cu privire la radiațiile emise de telefoanele mobile. Pe situl său a anunțat că nu există dovezi care să concluzioneze că expunerea la câmpuri electromagnetice de nivel scăzut este dăunătoare pentru oameni.

IPhone 12 a fost lansat pentru prima dată în septembrie 2020 și încă este vândut în toată lumea.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews