ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii PSD și ALDE fac un pas înapoi în ceea ce privește proiectul de lege privind statutul Casei Regale. La patru luni după ce au depus în parlament 
proiectul de lege privind statutul Casei Regale, care prevedea și folosirea Palatului Elisabeta pentru următorii 49 de ani,  Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu solicită, în calitate de inițiatori, retragerea acestuia. Solicitarea a fost depusă la Biroul Permanent al Senatului.

„În temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicităm retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României în calitate de inițiatori”, se arată în adresa înaintată și analizată luni în Biroul permanent al Senatului, scrie qmagazine.ro

Inițiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României a fost depusă la Senat pe 7 noiembrie 2017.  Plenul Camerei Superioare a aprobat apoi solicitarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, în calitate de inițiator, pentru procedura de urgență în vederea dezbaterii și adoptării propunerii legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

Propunerea legislativă prevedea recunoașterea acesteia ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propunea recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României, ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat, și cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfășurarea optimă a activităților și funcțiilor de reprezentare ale acesteia.