ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia SRI a decis, marți, cu 5 voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă”, să solicite demisia generalului Dumitru Dumbravă din funcția de secretar general al SRI, transmite Mediafax.

Membrii Comisiei parlamentare de control al SRI au discutat, marți, despre posibilitatea de a solicita generalului Dumitru Dumbravă demisia din funcția de secretar general al Serviciului Român de Informații, la cinci zile după ce generalul a fost audiat în cadrul Comisiei.

Discuția despre cererea de plecare din funcție a lui Dumitru Dumbravă a fost anunțată de către președintele Comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

”O să discutăm și o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei și lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuție cu o parte dintre cei care au prezentat în spațiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă și le vor confirma ca mărturie în fața comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziția de secretar de general al Serviciului Român de Informații”, a declarat Claudiu Manda.

Dumbravă a fost audiat, miercuri, în Comisia de control al SRI, în condițiile în care fostul locotenent-colonel Daniel Dragomir l-a acuzat de implicare directă în proceduri judiciare. "Ironic, astăzi (miercuri - n.red.) generalul SRI Mitică Dumbravă, în loc să meargă la brutărie, merge în Parlamentul României. Dacă aș fi acolo, i-aș pune o singură întrebare: Dacă o cunoaște pe procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, ce relații au, dacă a susținut-o și a sprijinit-o în carieră, dacă a raportat ierarhic relațiile cu aceasta și dacă relațiile și implicarea sa în cariera procuroarei sunt legale?", scria fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, pe blogul său.