ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ELVEȚIA - Curtea Federală a confirmat că programul de televiziune elvețian Mise au Point a încălcat principiul democratic al pluralității de opinie în 2021. Jurnaliștii au prezentat o imagine inadecvată a opozanților măsurilor Covid, înfățișându-i ca fiind "oameni violenți și hulpavi", denaturând astfel percepția publicului cu două săptămâni înainte de un referendum important privind legea Covid, relatează Covid Hub.

Este o palmă pentru Societatea Elvețiană de Radiodifuziune (SSR): recursul său împotriva deciziei Autorității independente de reclamații pentru radio și televiziune (AIEP) din 2022 iunie, care implica ramura francofonă a entității media de serviciu public, a fost respins de cea mai înaltă instanță din Elveția.

Emisiunea Mise au Point din 14 noiembrie 2021, cu durata de 14 minute, intitulată "La haine avant la votation sur la loi Covid" ("Ura înainte de votul asupra legii Covid"), îi prezenta pe opozanți ca fiind "violenți și grosolani" și predispuși la teorii ale conspirației.

Potrivit judecătorilor federali, programul a încălcat într-adevăr principiul pluralității de opinie, dând cuvântul doar susținătorilor legii Covid.

Opozanții măsurilor au fost desemnați drept singurii vinovați pentru deteriorarea climatului politic elvețian, ceea ce a reprezentat "o prezentare insuficient de echilibrată a evenimentelor", potrivit instanței.

Acest lucru este cu atât mai grav cu cât "obligația de a prezenta evenimentele în mod corect și echilibrat în perioada premergătoare alegerilor și voturilor este un principiu fundamental al funcționării democrației directe", subliniază judecătorii.

Această decizie intervine în momentul în care Parlamentul elvețian tocmai a cerut Consiliului Federal să elaboreze un raport privind presupusul antisemitism al unor opozanți ai măsurilor anti-Covid 19, stigmatizând astfel întreaga mișcare de protest.

Comunicatul de presă al Curții Supreme Federale: