ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Florin Cîțu are de gând să reducă subvenția pentru transportul studenților care nu vor mai beneficia de transport gratuit cu trenul, au transmis surse din PNL.
 
Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România a spus pentru hotnews.ro că măsura nu este justificată și ca sfătuiește toți studenții să trimită mail-uri către premier în care să își exprime părerea.
 
Există posibilitatea să se ajungă din nou la situația din 2016, mai spun sursele HotNews.
 
Mai concret, până la hotărârea de guvernul dată de Guvernul PSD, condus de Sorin Grindeanu la vremea respectivă, studenții beneficiau de reducere de 50% pentru călătoriile cu trenul în limita a 24 de călătorii pe an. Era necesar ca studenții să aibă niște cupoane speciale sau legitimația. Lavremea respectivă, inițiativa PSD a fost considerată o încercare de a băga sub preș scandalul privind modificările dorite de PSD la legile justiției.

„Aparent vorbim de o obsesie a domnului premier Cîțu care și în anii anteriorj spunea ca ar trebui desființată această facilitate, deși în 2017 senatorul Florin Cîțu spunea că impactul bugetar este unul redus. Ne punem întrebarea ce s-a întâmplat de s-a răzgândit”, a spus Onița.

Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România a mai spus că impactul ar fi de „215 milioane lei prognozati pentru 2021 care ar reprezenta 0,01% din PIB”.

„A fost o politică de tip win-win. CFR primește subventie care permite creșterea capacității investiționale. Pentru studenți este o facilitate evident foarte buă, promovând creștera mobilitatii, pentru creșterea echității în sistem. Nu există niciun argument care să justifice poziția schimbată. În continuare măsura prezintă avantaje pentru studenți și pentru CFR Călători”, a adăugat Onița.