ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi, despre măsurile care vor trebui respectate și după data de 15 mai. Premierul a anunțat că restricțiile de circulație vor fi eliminate în interiorul localităților și că vor exista "doar anumite restricții" pentru deplasarea persoanelor în afara localtății.
 
El a precizat că, în prima fază vor fi ridicate acele restricții pentru care există cel mai mic grad epidemiologic. „Ridicarea se va face gradual. Dacă dăm drumul la restaurante, trebuie să stabilim niște reguli și proprietarii de restaurante vor trebui să se adapteze acestor reguli”. "După 15 mai vom elimina restricțiile de circulație în interiorul localtății și de asemenea vom păstra doar anumite restricții pentru deplasarea în afara localității. Nu va fi interzisă. Va fi o listă a motivelor întemeiate pentru care se poate ieși și care va fi o listă mai largă decât listele obișnuite", a precizat premierul Ludovic Orban.
 
”În privința restaurantelor evaluările privind riscul epidemiologic sunt rezervate, adică există un risc epidemiologic destul de mare. Încă nu s-a luat o decizie cu privire la reluarea activității restaurantelor, teraselor, dar analizăm.  Au fost foarte multe emoții cu privire la sărbătoarea Paștelui, suntem deja la 10 zile, se vede că de Paște totul a fost în regulă, nu există o creștere a numărului de infectări. Și de 1 mai oamenii vor avea tendința de a ieși, dar trebuie să respecte regulile”,a mai spus Orban.