ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a afirmat luni seară că restrângerea drepturilor cetățenești în starea de urgență a fost făcută în conformitate cu legea, doar pe o perioadă limitată de timp, fiind menită să apere sănătatea și viața fiecărui român, informează Agerpres

„E democrație în România. Restrângerea drepturilor a fost una pe o perioadă limitată de timp, a fost necesară pentru a apăra cel mai important drept, anume dreptul la viață al fiecărui cetățean român și, evident, dreptul la sănătate pe care îl are fiecare cetățean român. Nu au existat niciun fel de măsuri care să fi fost stabilite pentru alt motiv decât pentru acela de a apăra sănătatea și viața românilor”, a susținut Ludovic Orban, luni, la B1 TV.

Premierul României a indus ideea că această dezbatere este una care „durează demult și care face parte dintr-un tip de propagandă care nu se găsește numai în România, ci se găsește în toate țările democratice din Uniunea Europeană”.

„Cel mai probabil, toată propaganda asta anarhistă, toată propaganda asta împotriva guvernelor și a măsurilor care au fost luate de guvernele europene pentru a limita răspândirea virusului are niște laboratoare care, în mod cert, se întâlnesc în afara României și foarte multe din aceste false teme care sunt lansate public își au izvorul acolo”, este de părere Ludovic Orban.

El a deplâns faptul că „foarte mulți” oameni din țara noastră, „inclusiv lideri politici, au marșat la această propagandă”.

„Din păcate, sunt foarte mulți în România, inclusiv lideri politici, care au marșat la această propagandă nocivă pentru România și care au contestat orice formă prin care guvernul își poate aplica reglementările, iar culmea este că mulți dintre cei care ne acuzau că am dat amenzi și plângeau cu ochi de crocodil pentru bieții români pe care i-am amendat - sigur că i-am amendat, pentru că n-au respectat regulile, nu pentru că am vrut să-i amendăm - culmea, astăzi vorbesc despre faptul că de ce în cele trei zile de când am instituit starea de alertă în baza Ordonanței 21 nu am dat amenzi. Eu atâta parșivenie și atâta demagogie rar mi-a fost dat să văd”, a concluzionat Ludovic Orban.