Premierul Ludovic Orban a declarat marți seara, la TVR, că Guvernul analizează posibilitatea ca pacienții diagnosticați cu coronavirus, dar care sunt asimptomatici sau au forme ușoare, să poată fi tratați în hoteluri. Acest lucru ar permite supravegherea lor din punct de vedere medical, a menționat Orban.

„Pregătim și posibilitatea tratării cetățenilor români care sunt infectați cu COVID și au o simptomatologie ușoară sau sunt asimptomatici în locuri de tratament de tip spațiu hotelier care să poată să confere un anumit confort și posibilitatea unei supravegheri medicale pentru cetățenii români care sunt pozitivi, dar sunt asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară”, a spus premierul la TVR.

Ludovic Orban a mai declarat că sărbătoarea pascală s-a derulat în condiții „extrem de bune"” și că aceasta nu poate să constituie baza unei creșteri a riscului de răspândire a noului coronavirus.
 
Prim ministrul a subliniat însă că România nu a ajuns la vârful epidemiei de coronavirus și spune că nu se pune problema relaxării restricțiilor: „Cred că Sărbătoarea pascală s-a derulat în condiții extrem de bune și că nu poate să constituie baza unei creșteri a riscului de răspândire a virusului. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, că trebuie să renunțăm la proverbul 'Paza bună trece primejdia rea', încă nu suntem la vârful epidemiei, încă trebuie să respectăm toate regulile, să respectăm toate măsurile care au fost luate de autorități pentru a continua această atitudine corectă de a ne feri de îmbolnăvire și a-i feri și pe cei din jurul nostru de riscul de îmbolnăvire”, a subliniat șeful guvernului.