ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri seara, că statul va asigura măștile necesare purtării în spații publice închise, însă nu pentru toată lumea. Astfel, persoanele aflate în pragul sărăciei vor primi gratuit aceste produse de protecție, iar restul populației va cumpăra din fonduri proprii măști.

„Este o măsură necesară în spații închise. Pentru persoanele care nu au venituri pregătim un mecanism de distribuție în care persoanele care nu au venituri, care se află sub pragul sărăciei în baza anchetelor sociale, vom stabili un mecanism de punere la dispoziție a acestor măști. În ceea ce privește ceilalți cetățeni vor trebui să își achiziționeze măști”, a spus Ludovic Orban, la Antena 3.

Premierul a adăugat, în aceeași intervenție, că restricțiile vor fi ridicate gradual, începând cu data de 15 mai.

„Se va renunța gradual la măsurile restrictive, începând cu data de 15 mai. Avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Analizăm eliminarea fiecărei restricții din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectului economic sau de altă natură. Analiza e în curs de realizare.
 
Sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Eu nu îmi doresc să amendeze Poliția sau Jandarmeria pe nimeni. Eu îmi doresc ca toți cetățenii să respecte măsurile. Nu va mai exista nicio restricție în ceea ce privește libertatea de mișcare. Nu va trebui să mai dăm nicio declarație. O să rămână anumite restricții”, a mai spus Ludovic Orban.