ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alocațiile pentru copii nu se vor dubla așa cum s-a votat prin lege nici măcar după rectificarea de la jumătatea anului. Acum, Guvernul a prorogat dublarea alocațiilor pe motiv că în buget nu au fost cuprinse sumele aferente creșterii.  Premierul Ludovic Orban spune însă că nu este obligatoriu ca alocațiile să fie dublate din a doua jumătate a anului, ci că e nevoie de o analiză a fondurilor disponibile la buget, informează Antena3.
 
Alocațiile pentru copii vor crește, asta este absolut necesar. Nu pot să spun dacă se dublează, creșterea depinde de creșterea economică și de câți bani vor fi disponibili la buget. Majorarea alocațiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei, adăugați încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creșterea pensiilor și pe salarizare și vedem ce impact bugetar este. Guvernul nu are bani de casă și nu poate aduna bani din eter. Deficitul înseamnă cheltuirea unor bani care nu există În nicio țară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. Nu există nicăieri în lume să dublezi alocarea alocațiilor de 2 ori într-un an. Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi", a declarat duminică Ludovic Orban.
Același lucru ar putea să se întâmple și cu pensiile românilor, despre care Orban a spus că ”nu e 100% sigur că pensiile vor crește cu 40% de la 1 septembrie”.

„Nu e 100%. Banii sunt prevăzuți în buget. Depinde de cum evoluează economia. De cum evoluează încăsările bugetare. În momentul în care iei o decizie să crești o pensie,  un salariu, astea sunt chetluieli obligatorii.  După majorare trebuie să ai extrem de multă precauție în luare acestor decizii”, a spus Ludovic Orban.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu i-a dat dreptate premierului, susținând că nu există bani la buget pentru majorările la pensii și alocații și acuzând PSD de iresponsabilitate maximă care, ”în disperarea de a-și salva imaginea, sunt gata să arunce în aer România”.

„Dublarea alocatiilor, 7.5 miliarde lei NU a fost inclusa in buget si este nevoie de resurse suplimentare - venituri mai mari decat cele bugetate si/sau reduceri de cheltuieli.

Din primul moment am cautat analiza facuta de PSD pentru legea pensiilor. Am cautat sursa de finantare. Nu am gasit-o. Nu exista. Am facut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dubleaza alocatiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finantare. Iresponsabilitate maxima din partea socialistilor care in disperarea de a-si salva imaginea sunt gata sa arunce in aer Romania.

Guvernarea PNL este una RESPONSABILA. Venim cu solutii atat pe partea de cheltuieli (reorganizarea aparatului adminstrativ) cat si pe partea de venituri (informatizarea ANAF) pentru a repara mizeriile si populismele guvernarilor PSD din ultimii ani”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.
 
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, la finele anului trecut, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocațiilor pentru copii.  Proiectul prevede ca alocația de stat pentru copii să fie majorată de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap. În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, alocația ar urma să crească de la 150 lei la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii.