Ludovic Orban anunță că nu toată lumea va fi testată pentru COVID-19, ci doar cele care prezintă suspiciuni (contacte, care au călătorit sau care prezintă simptome). Premierul a declarat că testele pentru depistarea cazurilor de nou coronavirus nu pot fi făcute în masă. „Testele rapide nu sunt o soluție. Nu au precizie 100%”, a spus premierul.
 
„Testele rapide nu sunt o soluție. Nu au precizie 100%”, a spus premierul.

„Testăm atât cât este necesar. Astăzi sunt acreditate 37 de centre unde se face testarea. Noi avem o metodologie și o respectăm. Continuăm acest efort, astfel încât capacitatea de testare să fie cât mai aproape de nevoile reale. Acum nu poate nici să se testeze oricine. În general se testează persoane de contact ale unor persoane care au fost diagnosticat pozitiv, persoane care au istoric de călătorie internațională, care vin din țări unde e răspândit virusul, se testează persoane care au simptome, se testează cu prioritate persoane instituționalizate care prezintă simptome. Există un set de priorități pe care noi le respectăm”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Șeful Executivului nu are încredere în capacitatea testelor rapide. El precizează că sunt metode care nu au o precizie 100% și că acestea nu pot fi folosite pentru a se lua decizii.

„Dintr-o sută de oameni care sunt testați rapid, e posibil ca minim 20 să fie pozitivi și să fie diagnosticați, de fapt, negativ”, a adăugat Orban.